Томислав Дончев е новият председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество

Снимка: БГНЕС

Според вицепремиера Томислав Дончев, данните на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ за нараснал брой на разследванията в България и Румъния са критични. В същото време повечето от сигналите за нередности са дошли от българските институции, които реагират според закона  . 
Опити  за измами със средства от ЕС има във всяка държава членка и това само по себе си не е драма. Драма е ако държавата спи, държавата не спи. Всеки сигнал, всеки случай се проверява най-надлежно, без значение дали идва от ОЛАФ или е дошъл от български жалбоподател.

След оттеглянето на Ивайло Калфин от правителството, вицепремиерът Томислав Дончев става председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Като втори представител на управлението в решенията ще участва новият министър на труда и социалната политика Зорница Русинова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47