Общ административен орган - Държавна агенция за децата, възрастните и хората с увреждания, предлагат от ПФ

Д-р Султанка Петрова, адв. Яничка Методиева, Анелия Торошанова и родители на изчезнали и убити деца на пресконференция в БТА
Снимка: Валери Леков

Държавната агенция за закрила на детето и сходните отдели към Агенцията за социално подпомагане  да се обединят в един общ административен орган, предлагат  депутатите от Патриотичния фронт.

Наименованието на новия орган се предлага да бъде Държавна агенция за децата, семейството, възрастните и хората с увреждания и той да бъде на подчинение на МС, обясни депутатът от ПФ Султанка Петрова. Тя посочи, че в Агенцията за социално подпомагане се предвижда да останат само функциите, свързани със социалните помощи и подпомагането по трудовото законодателство. От ПФ предлагат Агенцията за хората с увреждания да бъде закрита, защото от години тя била доказала своята неефективност. В процеса на преструктуриране се предвижда да се създадат дирекции "Грижа за детето", "Грижа за семейството" и "Грижа за възрастните" и "Интеграция на хората с увреждания". Друго предложение е редуцирането на състава на Комисията за защита от дискриминация, добави Султанка Петрова.
Тази комисия не изпълпнява своите функции и работата, която е възложена от държавата, каза Султанка Петрова от Патриотичния фронт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47