Засилват се мерките за сигурност по всички български летища

Снимка: БГНЕС

Засилват се мерките за сигурност по всички български летища, потвърди  вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя обясни, че  процедурата е в ход за  началото на активния туристически сезон. В охрана на летищата се включва  и специализираният отряд за борба с тероризма.


Разширяваме периметъра на проверките, на безопасно разстояние, така че да не спират всички автомобили без да са проверени, най-близо до местата, в които влизат пътниците. Подхода е такъв, вместо да правим извънредни мерки, ако не дай си Боже се случи нещо постфактум, решихме да ги направим предварително за по-голяма сигурност и на гражданите, и на туристите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47