НС ще разгледа предложението за референдум на Марешки въпреки недостатъчния брой подписи

Снимка: БГНЕС
В парламента е разпределено предложението за провеждане на референдума на бизнесмена Веселин Марешки. След проверка на служба ГРАО е установено, че общият брой валидни подписи е под 400 000, но пленарната зала ще се произнесе.

Въпросите ще бъдат пет:

1. Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горивата, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите.

2. Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от четири аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките.

3. Подкрепяте ли да отпадне напълно държавната субсидия за финансиране на политически партии и коалиции.

4. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120.

5. Подкрепяте ли да отпадне имунитетът на народните представители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47