От 1 до 6 години затвор за унищожаване на боеприпаси без разрешително

Това решиха депутатите с промените на второ четене в Наказателния кодекс

Снимка: МВР
От една до шест години лишаване от свобода гласуваха депутатите за всеки, който унищожава касетъчни боеприпаси, противопехотни мини и други изделия без разрешително. Това е решено с промените на второ четене в Наказателния кодекс.

Народното събрание определи затвор от 2 до 8 години за всеки, който държи, пренася, изпраща или работи с взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси, огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия и не е взел необходимите мерки за сигурност. Лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба до 10 хиляди лева се предвижда за предоставяне на взривни вещества, оръжия и боеприпаси на деца под 18 години.

Ако в резултат на нарушение се е стигнало до средна или тежка повреда, или смърт и когато извършителят не е искал и не е допускал това, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 12 години, а в особено тежки случаи от 5 до 15 години, решиха окончателно народните представители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47