Модерният медицински комплекс "Уни Хоспитал" бе открит в Панагюрище

Снимка: БГНЕС

Високотехнологичен медицински комплекс за над 90 милиона лева беше открит в Панагюрище. На тържеството присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Инвестицията в болница "Уни Хоспитал" е най-мащабната за българското здравеопазване в последните 25 години. Проектът бе реализиран като публично-частно партньорство между община Панагюрище и акционерно дружество "Асарел-Медет" АД.

Модерният медицински комплекс разполага с 19 стационарни и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника последно поколение, която е уникална не само за България , но и за Югоизточна Европа. Новата болница ще се обслужва от 718 медицински лица и разполага с 310 легла. При откриването на здравното заведение министър-председателят Бойко Борисов каза:

Това е едно прекрасно съоръжение. Разбира се, че струва много пари, и разбира се, че от тук нататък ще струва много пари. Само от тук до края на годината трябват 17 милиона допълнително. Полагаме огромни усилия и трябва да ви кажа, че ако не бяхме стъпили толкова здраво да съберем повече приходи в хазната, това нямаше да се случи.

По-късно премиерът се включи във възпоменателния национален събор в местността Янини грамади над Славовица по повод 93-тата годишнина от гибелта на държавника Александър Стамболийски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47