Ден на отворените врати организира Министерството на външните работи

Ден на отворените врати организира Министерството на външните работи. От 11 до 18 часа всеки желаещ ще може да се запознае с професията на дипломата. Проявите ще бъдат открити от министъра на външните работи Даниел Митов. Три изложби ще покажат малко известни исторически документи, свързани с българската дипломация.

Посетителите ще се запознаят с една от най-известните дипломатически фамилии в нашата страна - Станчови. Гостите ще могат да се включат и в турове, организирани от Държавния културен институт. Ще бъдат свидетели на студентски дебат на тема "Публичният образ на България по време на българското председателство на Европейския съюз". Шест различни щанда ще представят и разнообразните дейности и услуги, които Министерството на външните работи предлага.

Посетителите ще разгледат и три изложби, "Исторически и архивни документи", „Иван Шишманов и обединена Европа“ и „Приемственост и дипломация“. Директорът на Държавния културен институт Людмила Димитрова разказва:

Културният институт е подготвил изложба, която ще представи делото на първия български европеец, професор Иван Шишманов. Ще има и активна изложба с документи, архиви и историята на Министерството на външните работи. Паркът на министерството допуска и семейства с малки деца, защото той е обособен и много приятен, с много цветя, зеленина и скулптури. Може би едни малки деца, бъдещи дипломати, ще се радваме да ги видим в министерството.

Всеки сънародник в чужбина може да рзчита на Външно министерство, бе категоричен министър Даниел Митов:

Няма тема от членството ни в ЕС и НАТО, по която да не участваме със своите експертизи и възможност за формиране на решения. Тяхната дипломатическа служба се нуждае от млади, високообразовани, мотивирани, национално отговорни специалисти. Още през тази година ще организираме нов конкурс и този процент ще нарасне.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47