Преглед на печата

Спасителите не помнят такова мъртво вълнение по това време на сезона, пише "Труд" по повод смъртта на двама братя край Слънчев бряг. Къпането в морето край Бургас и Варна е забранено, такъв тип мъртво вълнение обикновено се появява в края на юли, казват запознати. 
Търговци надуха цената на черешите с 500 процента, съобщава "Монитор". Изкупуват ги по един лев на килограм, плащат на берачите по 40 стотинки, а ги продават по пазарите от 3,50 до 6 лева.
Учителският събор неглижира важните въпроси, пише "Сега". Той ще се запомни като добре режисиран шоу спектакъл, а не като среща за важните за съсловието въпроси, преподавателите останаха просто публика, коментира вестникът. Кунева се показа пред 12 хиляди учители, коментира и "Дума". Вестникът набляга на очакваното повишение на заплатите на педагозите от януари догодина. "24 часа" също излиза днес със заглавие за по-високите заплати на учителите като водеща тема. Кунева е обещала и 10 заплати и половина при пенсиониране. 
Дамски надзор над пари и фирми, пише "Стандарт" по повод номинациите на ГЕРБ за председател на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за финансов надзор. Говори се, съответно, за Юлия Ненкова, дългогодишен заместник-кмет на София, и Карина Караиванова, сега заместник-министър на финансите.
Двойно повече дела за лоши условия в затворите се водят срещу страната ни, съобщава "Монитор". Само от началото на годината са подадени 70 иска. 
Кредитите в Германия са 6 пъти по-евтини от нашите, пише "Стандарт". В 14 европейски държави лихвите са по-ниски от лихвите в банките у нас, допълва изданието.
В интервю за "Телеграф", Мария Цачева от Камарата на частните съдебни изпълнители подчертава, че, когато сте длъжник и се стигне до запор на имуществото ви, никой няма право да спира парите за детски надбавки. 
Скоро ще бъде обявен нов търг за магистрала "Хемус" пише "Капитал дейли". Това ще е втори опит за избор на строител на десет километра, цената ще е 90 милиона лева.
До 34 милиона лева се очакват като приходи от евентуална такса "градушка", пише "Новинар". Ще се поучаваме от опита на Германия и Австрия, допълва изданието за идеята земеделски производители да внасят такава такса, за да подпомогнат дейността на Агенцията за борба с градушките.
Контактната група за номинации зацикли, пише "Труд" по повод поредните несъгласия в Реформаторския блок. БЗНС и СДС не искат да се вливат в общ формат, докато лидерът на ДСБ Радан Кънев иска конгрес през август. 
В интервю за "24 часа" депутатът от ДПС Четин Казак заявява "Патриотите са кормчия на кораба, не Борисов". Застрашена е демокрацията, има регрес, казва той в коментар за управлението на страната.
Интернет размножи глупостта в разширяващата се вселена, пише, в коментар за "Сега" писателят Георги Данаилов. Опасявам се, че хора с нагласа на някогашния партиен секретар продължават да съществуват у нас, дори се множат, пише авторът на "Весела книга за българския народ".
"Земя" излиза с водещо заглавие-цитат на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер "НАТО по-далеч от Русия". Следва друго заглавие, в което се подчертава, че руски фирми са вложили 35 милиона евро в наши лозя и изби.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47