Гражданската квота на РБ ще отправи питане към министър Теменужка Петкова относно АЕЦ Белене

Депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок настояват енергийното министерство да предприеме конкретни мерки за търсене на съдебна отговорност на хората, заради които страната ни губи над 3 милиарда лева по сделката за АЕЦ Белене.

Те посочват, че в несъстоялия се проект са вложени 2 милиарда лева, а сега, след като страната ни бе осъдена от Арбитражния съд в Женева да плати поръчаното оборудване, към тях се прибавят нови над 1 милиард лева.

Затова депутатите внасят в парламента питане до енергийния министър Теменужка Петкова относно предприетите действия за прахосването на около 2 милиарда и повече лева покрай АЕЦ Белене, посочи Мартин Димитров:
Има няколко доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция, които  са дадени на прокуратурата. Сега питаме какви са резултатите по тези доклади, дали Министерство на енергетиката е уведомено за търсената отговорност за прахосването на тези средства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47