БСП пак поиска оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори

| обновено на 22.06.16 в 15:32
Румен Гечев
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на БСП поиска оставката на вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева.

Реформаторският блок определи исканията като манипулация, свързана с предстоящите президентски избори.

Според Румен Гечев оставката е единственият начин системата на образованието да бъде успокоена. Социалистите отново настояха за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори заради некоординираните, според тях, действия на министрите:

Какво излиза, дами и господа, че премиерът на републиката се осведомява от радио "Ереван" какво става в неговите сектори на правителството. Ние сме свидетели на разпад в управлението на България. Премиерът всъщност изпусна от контрол своите министри. Министърът на образованието и вицепремиер предлага и прави каквото си иска, министърът на отбраната и външните работни включва България в някакви морски коалиции без знанието на премиера, както разбираме от неговите думи, тоест, налице е разпад на управлението в Република България, така че колкото оставката бъде подадена по-скоро и има предсрочни парламентарни избори, толкова по-добре и за образователната система, и за Република България.

Депутати от РБ определиха изказванията на депутатите от БСП като "политическа манипулация". Димитър Делчев коментира.
Изказванията на БСП от последните няколко дни, свързани с реформата в сферата на образованието и с последните събития, са абсолютна лъжа за нас. Поведението на БСП е ясна политическа манипулация и се вижда, че за тях президентските избори са на живот и смърт. Госпожа Кунева беше пределно ясна, тя е преподписала колективен трудов договор, който предвижда работа на цялото правителство по отношение на увеличаване на заплатите на учителите и парите, които отиват в сфера "Образование". Конкретни разговори и конкретни решения ще има, когато видим и финалните числа на бюджет 2017.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47