НАП установи масово неотчитане на оборотите на заведения и паркинги в Слънчев бряг

Снимка: БГНЕС

Ресторанти, нощни клубове, кафенета и паркинги в курорта "Слънчев бряг" масово не отчитат оборотите си. Това са установили при проверки инспектори от Националната агенция за приходите. За три дни данъчните са проверили близо 300 обекта.

Дискотека, част от известна верига, регистрира оборот от 32 хиляди лева в нощта, в която данъчни инспектори следят издаването на фискални бонове. Същият клуб седмица по-рано отчита три пъти по-малък оборот. По време на наблюденията си служителите на агенцията установяват значително покачване на оборотите при почти всички заведения. Частен паркинг пък е отчел с 1200 на 100 повече оборот, отколкото седмица по-рано, когато е издал касови бележки само на 13 клиенти.

На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47