БСП започва вътрешнопартийно допитване за участието на партията в президентските избори

От днес БСП започва вътрешнопартийно допитване в цялата страна, за участието на партията в предстоящите президентски избори. Допитването ще продължи до 3-ти юли.

Социалистите ще попълнят анкета и ще отговорят на два въпроса:

По какъв начин БСП да участва в президентските избори? Възможните отговори са – самостоятелно, в коалиция, като подкрепят кандидат на други партии, или независим кандидат, издигнат от инициативен комитет.

С кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането на общи кандидати за президент и вицепрезидент? Тук възможните отговори са партиите от "Коалиция лява България", АБВ, "Атака", ВМРО, ДПС, Движение 21, НФСБ или други партии и организации.

Въпросите за допитването бяха одобрени на пленум на БСП в началото на юни. Тогава председателят Корнелия Нинова помоли членовете на партията, да не я номинират за президентските избори, защото е поела ангажимент, ако бъде избрана за председател на БСП, да изведе левицата до победа на парламентарния вот.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Милко Багдасаров

М. Багдасаров: Нормално е кандидатурите ни за президент да са на хора, по-близки до БСП

Готови сме за вътрешното допитване, което цели да се определи формулата за участие на БСП в президентските избори. На 9-и юли ще обявим анализираните и обобщени резултати.  Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" новият областен лидер..

публикувано на 27.06.16 в 08:02
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47