Депутатите дебатират на първо четене антикорупционния закон

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще разгледа на първо четене и антикорупционния закон на Меглена Кунева.

Най-дискусионен ще бъде текстът, който предвижда възможност за подаване на анонимни сигнали. Основната цел на законопроекта е да създаде работеща система за предотвратяване на корупционно поведение, която да гарантира, че лицата, заемащи висши публични длъжности, изпълняват задълженията си честно и почтено, която да защити интересите на обществото.

Предвижда се и да бъде създадено Национално бюро за предотвратяване на корупцията. Ще се разшири кръгът на лицата, задължени да подават декларации.

Сред новите категории са общинските съветници, главните архитекти на общините, ректорите на държавните висши училища и много други. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ася Стоянова: Дебатът по антикорупционния закон е фасаден

Т.нар. "широк обществен дебат" по антикорупционния закон е фасаден, а проблемът с анонимните сигнали засенчва всички останали сякаш умишлено и обира недоволството. Тази позиция изрази в предаването "Преди всички" юристът Ася Стоянова , според..

публикувано на 30.06.16 в 08:27
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47