Президентът на Украйна пристига на официално посещение у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Петро Порошенко ще бъде днес на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава Росен Плевнелиев. Двамата ще обсъдят въпроси, свързани с регионалната и международната сигурност.

Сред акцентите в разговора на двамата президенти ще бъде икономическото инвестиционно сътрудничество между България и Украйна.

Плевнелиев и Порошенко ще разговарят на четири очи на "Дондуков" 2. В присъствието на двамата президенти ще бъдат подписани двустранни документи. Сред тях междуправителствено споразумение за сътрудничество при бедствия, меморандум между министерствата на младежта и спорта на двете страни, както и споразумение между БАН и държавната Космическа агенция на Украйна.

В рамките на официалното посещение Петро Порошенко ще разговаря и с премиера Бойко Борисов.

Украинският президент ще открие в София паметник на националния герой на Украйна Тарас Шевченко.

По-късно в Хисаря Порошенко ще разговаря с украински военнослужещи, настанени за рехабилитация във военния санаториум "Калероя".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47