Крадците, които нападнаха столичен автомобилен шоурум, не са успели да отнесат втората каса с пари

Четиримата обирджии, които нападнаха в четвъртък вечер столичен автомобилен шоурум, не са успели да отнесат и втора каса с близо 30 000 лева. Причината е намесата на охранителите на магазина. Окончателната сума, която четиримата мъже са откраднали, е малко над 3000 лева, каза говорителят на главния прокурор. Образуваното досъдебно производство е за грабеж, придружен с опит за убийство. Какво е установено дотук - обясниха прокурор Румяна Арнаудова и директорът на СВДР Младен Маринов:

Установени са по време на двата обира на местопроизшествие, както в сградата на шоурума в София, така и на мястото, където е открит опожареният автомобил, множество следи, гилзите, които са били изпаднали след изстрелите, дактилоскопни и графологични следи. Надявам се много бързо колегите от МВР и прокурорите да съберат годните доказателства, необходими, за да задържим лицата и да ги изправим пред съда, заяви прокурор Румяна Арнаудова.

Прави се анализ като има съвпадение в начина на действие, тактиката на проникване в обекта, реакцията при засичане с охранители, така че се анализира това нещо и колегите работят в различни направления за установяване на извършителите. Говорим за действия, при които първоначално, целта не е грабеж, а е извършване на взломна кражба. Реакция на охрана или намеса на трети лица води до употреба на оръжие и сила, което преминава в грабеж. Не мога да ги насоча към грабежите, които са типични, в случая с инкасовите автомобили и банковите клонове. Автомобилът, който е използван - "Ауди", който е бил откраднат на шести декември 2015 година от трети район, номерът, който е бил използван за придвижването е на джип, който е свален от отчет - съобщи Младен Маринов.

Раненият при обира охранител е без опасност за живота. Образуваното досъдебно производство е за грабеж, придружен с опит за убийство.



 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47