Теменужка Петкова: Не е имало сделки в Япония

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

От партия АБВ и движение "Гергьовден" твърдят, че вече втори месец не получават от Министерството на енергетиката информация за водени преговори в Япония с корпорацията "Тошиба" за проекти в енергийната сфера. За поставените въпроси заместник-председателят на АБВ Румен Петков каза:

Една серия от въпроси, които са свързани с протоколи, състав на делегация, водени преговори, има ли започнати процедури по пряко договаряне или организиране и провеждане на обществена поръчка, по смисъла на закона, във връзка с рехабилитацията на турбина - 2 в „Марица-Изток“, на работата в ПАВЕЦ „Чаира“… сключено ли е споразумение под каквато и да е форма между „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ и Westinghouse, и т. н. Ако е сключено, какъв е неговия характер.? На тези въпроси министерството продължава да не отговаря.

При посещението в Япония сделки не е имало, надявам се това стана кристално ясно, заяви на специален брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на обвиненията. По думите й проведените разговори са на база меморандум, подписан още през 2009-та година. Румен Петков и Драгомир Стефанов вече са получили всички данни по въпроса, поискани по Закона за достъп до обществена информация, заяви министър Петкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47