Десислава Танева: Овладяна е ситуацията с нодуларния дерматит по животните у нас

Снимка: БГНЕС

Овладяна е ситуация с нодуларния дерматит по животните у нас, смята министърът на земеделието Десислава Танева. Тази седмица приключва ваксинацията на животните в Северна България.

С което ще са ваксинирани на сто процента всички едри преживни животни в страната. Към момента има спорадично появяване на нови огнища на заразен нодуларен дерматит. В Южна България и в Средна имаме две, към момента примерно нямаме съмнение за ново огнище. Мисля, че вървим към успешното овладяване на заболяването. Проблемът с това заболяване за Европа остава. В съседните страни – и Македония, и Сърбия се увеличава броят на огнищата.

Заради заразата до момента са умъртвени над 2600 животни. България настоява европейските власти да приемат специално решение, за да облекчат рестриктивните мерки след ваксинация на животните в засегнатите ферми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47