Депутатът Нели Петрова призова ВСС за оттегляне на адвокат Ралчев

Нели Петрова

Депутатът от ГЕРБ Нели Петрова, чиято дъщеря беше прегазена на пешеходна пътека преди пет години, призова Висшия адвокатски съвет да оттегли представителя си Милен Ралчев от участие  в тълкувателното  становище, поискано от висшите магистрати. Причината е, че той е бил защитник на моториста, причинил смъртта на момичето.  

Нели Петрова поясни, че вчера е научила, че по повод искането на председателя на ВКС, главния прокурор и министъра на правосъдието, ВКС се е събрал да изслуша предложенията и становищата на граждански организации и Висшия адвокатски съвет, имат ли право пешеходците да пресичат пешеходна пътека:
За мен това е изключително грозно. Продължават да се подиграват не само с моята дъщеря, но и с достатъчно други деца и хора, които са загинали по пешеходните пътеки. Не може човек, който близо пет години пледираше, че дъщеря ми се е блъснала в мотора и е виновна за това, че е пресичала на пешеходна пътека, в момента Висшият адвокатски съвет да излъчат точно същия адвокат, който се държи изключително цинично, изключително подигравателно в съдебна зала.

Ако адвокат Ралчев не бъде оттеглен, депутатът Нели Петрова призова Висшия адвокатски съвет:
На 6 октомври вече трябва да се вземе решение, окончателното тълкувателно решение, да се оттегли този представител и да излъчат нов. В противен случай призовавам главния прокурор, господин Панов и министъра на правосъдието тяхното становище да не бъде прието в крайното решение, което те излъчат на 6 октомври.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47