Пускат под гаранция от 1500 лева акушерката Емилия Ковачева

| обновено на 14.07.16 в 16:59
Снимка: БГНЕС


Акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на 4-дневно бебе, излиза на свобода под гаранция от 1500 лева. Досега Ковачева беше под домашен арест. Съдът обаче прецени, че не може заради тежестта на обвинението да стои затворена. Наложена ѝ е забрана обаче да напуска страната.

Делото започна с искане на адвоката ѝ Владислав Янев за отвод както на прокурора, така и на целия съдебен състав. И въпреки че законът не го позволява, този път той поиска отвод на цялата Софийска градска прокуратура. Искът обаче бе отхвърлен.

Емилия Ковачева продължава да твърди, че е невинна и че не тя е жената от видеозаписите на охранителните камери. 

На последното заседание като адвокат на Ковачева в съдебната зала се появи защитникът на българските медицински сестри по СПИН процеса в Либия – Владимир Шейтанов, който се усъмни във вината ѝ.

Шейтанов направи заключението си въз основа на записите от камерите в отделението за новородени в болница "Софиямед". Макар техническата експертиза на записите все още да не е гледана в съдебната зала, той твърди, че от тях става ясно, че не Емилия Ковачева е акушерката, която удря 4-дневната Никол.

На същото заседание показания дадоха и колеги на подсъдимата, като никой от тях не беше категоричен, че именно тя е жената от записите, с аргумента, че това, което са виждали в интернет и в телевизионните репортажи, е с лошо качество. Повечето от тях обаче потвърдиха, че в болницата са били практика двойните дежурства, както и че не е имало добри условия за почивка на акушерките по време на нощните смени.

В звуковия файл можете да чуете  репортажа на С.Великова, излъчен в предаването "Нещо повече".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Продължава делото срещу акушерката Емилия Ковачева

С искания за отвод започна поредното заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева , подсъдима за опит за убийство на новородено. Адвокатът ѝ – Владислав Янев , поиска от делото да се оттегли съдебният състав, както и прокурорът, и цялата..

обновено на 14.07.16 в 12:34
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47