БЕХ започва набиране на средства за погасяване на заема от 535 млн. евро

Български енергиен холдинг

Българският енергиен холдинг започва процеса по набиране на средства за погасяване на заема, с който Националната електрическа компания се разплати с американските централи от комплекса "Марица-изток". 

На 18 юли ще бъдат организирани поредица от срещи с инвеститори в ценни книжа с фиксирана доходност в Европа. С пускането на облигациите на борсата ще се върне мостовото финансиране от 535 милиона евро за изплащането на дълговете на НЕК. 

Според условията в срок от 12 месеца трябва да се пуснат облигации за набиране на нов финансов ресурс, с който да се върнат парите от заема.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Български енергиен холдинг

БЕХ ще пусне облигациите по заема на НЕК на ирландска борса най-рано след месец

Най-рано след месец Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще пусне на ирландска борса облигациите по заема, който взе, за да може НЕК да се разплати с американските централи от комплекса "Марица-изток". Кредитът, който беше получен, е мостов със..

публикувано на 16.06.16 в 09:44
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47