Няма конкретна терористична заплаха в България, мерките за сигурност остават

Снимка: БГНЕС

Няма данни за конкретна заплаха от терористичен акт в България в момента. Въпреки това, поради усложнената ситуация в Европа и в страните от Балканския регион, се запазват предприетите мерки за сигурност у нас. Това е позицията на консултативната група по противодействие на тероризма към Съвета по сигурността при Министерския съвет, която заседава тази сутрин.

Участниците обсъдиха ситуацията в Европа и на Балканите след терористичния акт в Ница.

Службите за сигурност ще продължат да наблюдават и анализират състоянието на средата за сигурност у нас. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

К. Киров: Всички държави са заплашени от тероризма, не бива да изключваме и България

Бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров коментира в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" терористичния акт в Ница: Досега подобна атака с автомобили или друг вид моторни транспортни средства не се беше..

публикувано на 15.07.16 в 11:54
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47