Посланик Дьо Кабан: Знаем откъде идва тази заплаха

Ксавие дьо Кабан
Снимка: БГНЕС


Франция е жертва на атентат, независимо от мерките за сигурност, които страната предприема през последните месеци. Опити за терористични атаки винаги ще има, каза в специално изявление френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан:
Атентатът, който се случи вчера, е много тежък за моята страна. Знаем откъде идва тази заплаха. Ние сме със сигурност първата мишена на ИДИЛ, на ДАЕШ. Фактът, че ние сме първата страна в Европейския съюз, която използва самолети в Сирия и Ирак, за да ги удари, може би е една от причините. Фактът, че тези атаки се случиха на 14 юли, може би също не е случаен.

Политологът Иван Кръстев изтъкна, че Европа е вече различна, защото хората си я представят по друг начин. Той очаква шокът да продължи няколко дни. Политиците, първо, ще трябва да покажат, че могат да направят нещо. Усещането, че ситуацията е извън контрол, според мен, е това, което най-много плаши хората.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цветя за Франция

Много българи поставиха цветя и запалиха свещ пред френското посолство в София в памет на загиналите при атентата в Ница. Гневна съм. След Мадрид, след Лондон, два пъти Париж, Брюксел, докога , пита се Юлия Маргоева, която беше една от десетките,..

публикувано на 15.07.16 в 12:04
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47