Бойко Борисов: Българо-турската граница няма да бъде поставена под натиск

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е получил уверение от турското правителство, че общата граница няма да бъде поставена под натиск. Изпратени са допълнително 230 служители на гранична полиция. Всички служби в страната следят ситуацията в Турция, заяви Борисов:

Имаме комуникация с турското правителство, с премиера, с посланика. Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Заедно с турската страна продължаваме да я охраняваме. Въпреки всичко съм изпратил военния министър, главния секретар на МВР, началника на Генералния щаб. Някъде с около 230 войници допълнително сме подсилили "Гранична полиция" в региона, защото може да се очаква все пак натиск. Изказах, рабира се, съболезнованията си към всички загинали, към техните семейства. Това си говорихме и с посланика, че в последните месеци през ден, през два пиша съболезнователни адреси до къде ли не по света.

Премиерът Борисов допълни:

Продължавам да считам, че все още конфликтът не е напълно локализиран, от това, което имам като информация. Затова препоръчвам най-горещо на всички да отложат каквито и да имат пътувания, за да не поставяме всички в екстремна ситуация.

Премиерът информира, че няма индикации за бежанска вълна:

Мигрантите, които са около три милиона, в Турция са си в лагерите, спокойни са. Няма движение и раздвижване, но въпреки това се разбрахме с турската страна да усилим патрулите и те, и ние, за да имаме абсолютна гаранция, че няма да се получи някакво брожение.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47