След 15 август абонатите на "Топлофикация-София" могат да получат пари от изравнителните сметки

Абонатите на "Топлофикация-София" ще могат да получат след 15 август парите, които са надплатили за парно и топла вода през изминалия отоплителен сезон. Това съобщиха за "Хоризонт" от столичното дружество. От тази година сумите за връщане от изравняване могат да се получават не само на касите на топлофикацията, но и по банков път.

По данни на топлинните счетоводители суми за получаване имат около 40 на сто от клиентите на "Топлофикация-София". Още толкова потребители ще доплащат за парно и топла вода, а на останалата 1/5 начисленото и платеното през сезона е съвпаднало.

Все още тече периодът, в който могат да бъдат обжалвани изравнителните сметки за парно и топла вода. Клиентите, които все още не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до имотите си, трябва да се свържат с тях и да уговорят допълнителна дата за отчет и проверка на уредите. Дори в имота да не се ползва топлинна енергия, той трябва да бъде посетен от представител на фирмата за дялово разпределение за проверка. В случай на неосигурен достъп, сметките се изготвят въз основа на максималната мощност на отоплителните тела. При неотчетен или неизправен водомер за топла вода се начислява количество от 280 литра вода на човек на ден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47