Пожарът на сметището край Пазарджик е овладян

| обновено на 24.07.16 в 13:48

Пожарът на сметището край Пазарджик е овладян, но все още има задимяване над селата Капитан Димитриево и Алеко Константиново, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

Там обмисляме някакви допълнителни по-радикални мерки съвместно с Община Пазарджик, така че да се преустанови всякакъв достъп на външни лица до сметището, защото проблемът е именно в това. Успяват да проникнат във вътрешността и територията на сметището, палят нерегламенитарно отпадъци, най-често гуми, и оттам започва да гори територията на почти цялото сметище. Създава затруднения и за движението на пътя между Пазарджик и село Капитан Димитриево, отделно това създава задимяване в района на тези села, които са в близост.

Предполага се, че палежът е предизвикан от препитаващите се на сметището хора.

Палежите на сметището са често явление, особено в горещите месеци. Това ще е така, докато се изгради новото депо за отпадъци, каза директорът на пазарджишката противопожарна служба Иван Панайотов.

Пътуващите в района на Пазарджик трябва да бъдат много внимателни, тъй като видимостта е намалена. От кметството на Капитан Димитриево съобщават, че на място няма мобилна станция от РИОСВ, която да измери вредните емисии във въздуха.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47