БСП решава тази седмица дали да издигне обща кандидатура с АБВ за президент

Снимка: БГНЕС
До края на седмицата БСП ще даде отговор на АБВ дали ще имат обща кандидатура за президентските избори. Така лидерът на социалистите Корнелия Нинова отговори на Ивайло Калфин, който първи определи срока.

Разговарях и с господин Първанов, и с госпожа Дончева, че тази седмица трябва да седнем на втория кръг разговори, тъй като номинациите при нас приключват утре - конференциите. На първия разговор ние си дадохме дума, че като приключат номинациите на всички партии, сядаме вече да говорим за имена.

Нинова подчерта, че тя не е кандидатурата на БСП. В същото време и депутатът от АБВ генерал Михо Михов категорично отхвърли възможността да участва в президентската надпревара. Същевременно омбудсманът Мая Манолова спря подписката на гражданското движение "Модерна България", което я номинира за президент в предстоящите избори.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Мая Манолова отрече, че ще се кандидатира за президент

Омбудсманът Мая Манолова отрече да се кандидатира за президент на този етап. Факт е, че постъпват предложения от граждански организации, от граждани, от младежки клубове, от пенсионерски, от партии, но в момента, както виждате, имам съвсем други..

обновено на 25.07.16 в 14:36
Михо Михов

Михов: Нямам намерения да участвам в президентските избори

Депутатът от АБВ генерал Михо Михов категорично отхвърли възможността да участва като кандидат в предстоящите президентски избори, въпреки че има предложения от левицата: Използвам повода да благодаря на членовете на БСП, които ме номинират за..

публикувано на 25.07.16 в 13:24
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47