45 сръбски фенове за "Цървена звезда" са задържани за два побоя в Слънчев бряг

Снимка: БГНЕС
45 сръбски фенове на футболния отбор "Цървена звезда" са задържани за побой над двама полицаи и таксиметров шофьор в курорта "Слънчев бряг". При сбиванията са пострадали и петима граждани, които са се опитали да помогнат. Районната прокуратура в Несебър е образувала две досъдебни производства по случаите.

И двата инцидента са станали рано тази сутрин. Побоят над полицаите е извършен пред дискотека "Викинг" в центъра на "Слънчев бряг". Пострадалите служители на реда са с леки наранявания, хематоми, а единият от тях има и порезна рана в областта на главата. Хора от близките търговски обекти, са се опитали да помогнат на полицейските служители, но трима от тях също са пострадали. Мъж с фрактури на ръката и крака е настанен незабавно в болница.

Сбиването е приключило след пристигането на допълнителни полицейски наряди. 9 са задържаните сръбски фенове за инцидента.

Час по-късно друга група  сръбски фенове чупят стъклото на таксиметров автомобил пред хотел "Роуз Гардън" и започват да нанасят побой над шофьора. В сбиването са пострадали още двама български граждани, които са оказали съдействие на водача.

По образуваните досъдебни производства предстои анализ на събраните доказателства и повдигане на обвинения.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47