Постоянни полицейски патрули в столичните райони с мигранти

Снимка: Николай Христов

От днес в рисковите райони на София, където се събират бежанци и стават най-много инциденти, ще има постоянно полицейско присъствие, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова:

Министър Бъчварова пое ангажимент и веднага се разпореди, така че от днес има вече такова присъствие. И също така очаквам и пост на жандармерията, за да може гражданите, които преминават, да са по-спокойни. Освен това аз съм разпоредила на патрули на Общинска полиция през деня да бъдат също на място както на предгаровия площад, така също да правят обход на "Мария Луиза" и площад "Бански" и съответно да реагират.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47