Грък заплати скъпо нелегално внесен български бензин

Гръцки гражданин направи опит да внесе български бензин в пластмасови туби. След като преминал граничния пункт при Маказа,  полицаите забелязали, че шофира твърде бавно, вероятно поради особен товар в багажника. При направената незабавно проверка установяват, че автомобилът е натоварен със сто литра бензин в туби. При 40 градуса температура това е истинска подвижна бомба, коментираха от полицията пред гръцките медии. За да не се достигне до фатални инциденти, гръцките гранични власти засилват проверките за внос на бензин.

Нарушителят е задържан в полицията в Комотини. Срещу него е повдигнато обвинение за нелегален внос на акцизна стока и поставяне в риск живота на хората, чакащи на границата. Автомобилът е конфискуван.

Поради високата цена на бензина в Гърция често гърците, живеещи в пограничните райони, пътуват до България, за да заредят гориво, но внос в туби е забранен, предупреждават от гръцката полиция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47