БСП настоява за извънредно заседание на парламента заради мораториума върху АЕЦ "Белене"

| обновено на 09.08.16 в 17:46
Снимка: БГНЕС

БСП настоява председателят на Народното събрание Цецка Цачева да свика извънредно заседание, на което да бъде обсъдена отмяната на мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене".

Евродепутатът Илияна Йотова заяви, че докато това не стане, всички преговори с потенциални инвеститори на проекта са несериозни.

От БСП припомнят, че на 13 юли са внесли в НС проект за отмяна на решението на парламента за прекратяване изграждането на АЕЦ"Белене". БСП предлага да се възложи на МС да осигури реализацията на проекта като защити националния интерес. Депутатът Жельо Бойчев отбеляза, че страната ни, на основание на арбитражното решение, всеки месец дължи допълнително около 10 милиона лева.
Изключително несериозно е за нас да се водят каквито и да е разговори с инвеститори при положение, че има мораториум на Народното събрание.
Искаме да развържем ръцете на българското правителство, да може да преговаря спокойно, добави Явор Куюмджиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47