АБВ подкрепи кандидатурата на ген. Румен Радев за президент

| обновено на 18.08.16 в 15:07
Снимка: БГНЕС
Националният съвет на партия АБВ одобри кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. В сряда той стана официална кандидатура и на БСП.

Лидерът на партията Георги Първанов обяви, че решението е той да бъде номинация на широка коалиция от леви, патриотични и центристки сили:

Тенденцията е позитивна и аз мисля, че засега нашият кандидат се очертава като фаворит в предстоящите избори.

Ген. Радев на свой ред обяви приоритетите си:

За една балансирана външна политика, така че България да може да участва активно във формирането на европейската и международната политика, но на базата на позицията на своя национален интерес да продължава да бъде активен член и на ЕС, и на НАТО, но с все повече реални способности. Във вътрешнополитически план ще работя за ясно разделение на властите, но за мен националният идеал е България да бъде просперираща държава, която да гарантира условия за труд, условия за развитие на всички свои граждани в една мирна обстановка.

Днес не бяха обсъждани имена за кандидатите за вицепрезидент на левицата. Ще бъде дадено право на ген. Радев да ги предложи за обсъждане.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Чавдар Найденов

Чавдар Найденов: Залогът е много голям както за Румен Радев, така и за БСП

Конкурентите на БСП за президентските избори най-вероятно ще се опитат да наложат празен дебат за избор между САЩ и Русия или между Русия и Европа. Предстои кратка, креслива и не особено съдържателна кампания. Такава прогноза направи социологът..

публикувано на 18.08.16 в 13:34

Първанов: Генерал Радев може да обедини голяма част от българското общество

Според лидера на партия АБВ Георги Първанов генерал Румен Радев може да обедини голяма част от българското общество. Първанов каза това преди партийното заседание, на което се очаква АБВ да утвърди Радев и като свой кандидат за президент: Има..

обновено на 18.08.16 в 12:02
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47