Тръмп направи опит да получи подкрепата на афроамериканските гласоподаватели

| обновено на 20.08.16 в 18:51
Доналд Тръмп
Снимка: БТА
Кандидатът на Републиканската партия за президент на Съединените щати Доналд Тръмп направи отчаян опит да получи подкрепата на афроамериканските гласоподаватели преди президентските избори през ноември. Това е втори признак за промяна на тактиката на милиардера след смяната на ръководителя на предизборния му щаб.

Номинираната от Демократическата партия Хилъри Клинтън води със средно 8 на сто пред Доналд Тръмп, според допитвания на Ройтерс и социологическата агенция ИПСОС в ключовите щати, които се очаква да решат изборите на 8-и ноември.
 Кампанията на републиканеца е в криза след вчерашната оставка на шефа на щаба му - Пол Манафорт. Днес ФБР обяви, че е започнало разследване на свързана с него фирма за укрити доходи, получени от администрацията на сваления през 2014-а година проруски президент на Украйна Виктор Янукович. Според вестник "Ню Йорк таймс", става въпрос за 12 милиона долара.
В опит да загърби скандала, Тръмп първо се извини за "каквито и да било грешки" в кампанията, а късно снощи пробва да убеди афроамериканците да не гласуват за Клинтън:
Никоя група в Америка не е страдала повече, както афроамериканците от политиката на Хилъри Клинтън спрямо тях. Ако целта й е била да накара афроамриканците да страдат, тя си я е постигнала по най-задоволителния начин. Срамота!
С обяснението, че Клинтън щяла да осигурява работа на хиляди мюсюлмански имигранти, вместо на бедните чернокожи, Тръмп предложи сделка:
Афроамериканската общност изстрада много под контрола на демократите. Затова искам да им кажа следното: Какво имате да губите, ако пробвате нещо ново като Тръмп? Какво ще загубите? 
В първичните избори при демократите Хилари Клинтън убедително победи сенатор Бърни Сандърс за вота  на афроамериканците.

Фирми на Доналд Тръмп имат дългове за поне 650 милиона долара, над два пъти повече от декларираното от предизборния щаб на кандидат-президента от Републиканската партия.
Това е показало разследване на вестник "Ню Йорк таймс", извършено с помощта на специализирана компания за оценяване на активи и пасиви. Става въпрос за над 30 компании, чрез които Тръмп участва в собствеността и на офиси и игрища за голф.
Освен това "Ню Йорк таймс" твърди, че голяма част от богатството на милиардера е свързано с 3 т.нар. пасивни партньорства, които дължат допълнително 2 милиарда долара на множество кредитори. Още в началото на предизборната си кампания Тръмп заяви, че имал над 10 милиарда долара и често се позовава на успешната си бизнес кариера в опит да убеди избирателите, че може успешно да управлява и държавата.






 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47