Хилари Клинтън е диагностицирана с бронхопневмония

| обновено на 12.09.16 в 08:35
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън е диагностицирана с бронхопневмония, предаде Асошиейтед прес. 68-годишната Клинтън неочаквано напусна възпоменателна церемония в Манхатън вчера за 15-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, след като се почувства зле. Няколко часа по-късно личният й лекар съобщи за поставената й диагноза и уточни, че на Клинтън е предписано лечение с антибиотици и е била посъветвана да си почива и да промени графика си. Клинтън е отменила предизборните си прояви, насрочени за днес и утре в Калифорния. Под въпрос е и визитата й в Лас Вегас, която по програма трябва да се състои в сряда.

Политически анализатори казват, че екипът на Клинтън трябва да реагира на проблема със здравословното й състояние, за да разсее всякакво съмнение, че няма да може да изпълнява президентските задължения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47