Лагер за иновации събира хора с идеи от различни краища в Габрово

Снимка: www.nag-school.org

Габрово е домакин на лагер за иновации, в който хора на различна възраст от България и още шест европейски страни ще търсят заедно иновативни решения на значими обществени проблеми. Инициативата за провеждането му е на президента Росен Плевнелиев и президента на Комитета на регионите на Европейския съюз Марку Маркула.

Близо 130 са участниците от 18 български града, от Белгия, Швеция, Испания, Франция, Холандия и Финландия. Най-младият е на 17 години, а най-възрастният - на 66. Разделени на отбори и насочвани от ментори, те ще работят два дни и ще търсят иновативни решения на важни за обществото проблеми. 

Своите творчески идеи участниците ще развият в рамките на четири основни теми: "Фабрики на бъдещето", "Градска трансформация", "Иновации и образование" и "Демокрацията на 21 век". Лагерът, в който се включват и представители на неправителствения сектор, ще се проведе на територията на Националната Априловска гимназия в Габрово и ще завърши с представяне на разработените идеи. Провеждането на лагери за иновации е сред инициативите на Комитета на регионите на Европейския съюз

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47