Бойко Борисов обвини Ирина Бокова, че е попречила на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обвини Ирина Бокова, че е попречила на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН. Той обясни, че ако някой иска оставката на правителството заради ситуацията с българската кандидатура, трябва и премиерите на останалите държави с неуспели кандидати да го направят:

Българското правителство оттегли подкрепата си към Бокова и имаше един представител – Кристалина Георгиева. От кое да се срамуваме? Че на една комунистическа фамилия не съм ѝ осигурил следващите пет години? Кой е виждал последните 20 години г-жа Бокова в България? И с какво ще се отрази това на българина? Ако създадем политически хаос, ако ги послушам и подам оставка, какво ще стане с всичко, което правим в момента? Те са безотговорни хора.

Борисов повтори, че никой не го е питал преди три години дали иска Ирина Бокова да е кандидатура на България за ООН.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47