Сириецът Мохамад Маамо, издирван от властите в Германия за трафик на бежанци, остава в ареста

| обновено на 11.10.16 в 17:07
Снимка: БГНЕС

Сирийският гражданин Мохамад Маамо, издирван от властите в Германия за трафик на бежанци, ще дочака делото за екстрадицията си в ареста. 

Състав на Варненския апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд от миналата седмица, с което на основание Европейска заповед за арест, се иска задържането и предаването на Мохамад Маамо. Спрямо него в Германия се води наказателно производство за шест престъпления, свързани с трафик на хора.
Защитата посочи, че Маамо е от 23 години в България със статут на постоянно пребиваващ, с постоянен адрес, семейство и е в лошо здравословно състояние. Варненският апелативен съд намира, че доколкото производството е строго формално и по специален закон - то всички основания за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" са налични.
Делото за екстрадицията на Маамо е насрочено във Варненския окръжен съд на 13 октомври.
Определението на Апелативния съд  не подлежи на обжалване

18 годишният Мишел Клемен, издирван с европейска заповед по обвинение за тероризъм и задържан на граничния пункт "Капитан Андреево" в края на септември, при опит да премине в Турция ще бъде екстрадиран във Франция, реши Хасковският окръжен съд. 

 Пред магистратите Клемен обясни, че не участва в терористична група и даде съгласието си да бъде предаден на френското провосъдие. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47