Нормализира се ситуацията в страната след поройния дъжд и силния вятър

Снимка: БГНЕС

Обстановката в страната е спокойна след силния вятър и проливните дъждове, съобщиха за "Хоризонт" от главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. От МВР уточниха, че през деня са подадени 20 сигнала. Девет са от София и са за наводнени частни обекти. От Ямбол и Добрич са подадени сигнали за паднали клони и дървета, заради силния вятър.

Обстановката в София се нормализира след силния вятър и дъжд, съобщи за "Хоризонт" Красимир Димитров, ръководител на аварийно-спасителното звено в Столичната община:   

Над 20 сигнала имаме, 4 екипа са се отзовали на 4 сигнала. Повечето са за завиряване на пътното платно. Правим всичко възможно да отпушим шахтите, за да поемат водата, която е на пътното платно. Иначе всичко е нормално за момента, не постъпват нови сигнали.  Няма спрени пътни участъци. Имаше малко забавяне на бул. "Овча купел" при банята, тъй като почиствахме шахтите, за да поемат водата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В 20 области на страната действа предупреждение за опасно време

20 сигнала за щети от бурния вятър са приети на телефон 112 в София, съобщи за "Хоризонт" ръководителят на аварийно-спасителното звено на Столичната община. 3 сигнала за паднали клони след силния вятър са подадени в София, съобщиха от МВР. Към момента..

обновено на 08.11.16 в 16:02
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47