Правителството одобри план с мерки за защита при бедствия за следващата година

Снимка: БГНЕС

Правителството одобри план с мерки за защита при бедствия за 2017 година.

Според одобрения план МВР ще оказва съдействие на местната власт, за да се увеличи броят на доброволците при овладяване на бедствия и пожари. Ще се повишава квалификацията на силите за реагиране при бедствия, ще се разшири мрежата за наблюдение на горските територии. Предвижда се непрекъснат контрол на водохранилищата, поддържане проводимост на речните участъци, укрепване на свлачища, както и строеж на пожарогасителни инсталации в енергийни обекти. Планът предвижда още осигуряване на ресурс за работа на медицински и противоепидемични екипи в случаи на бедствия. Ще бъдат променени и учебните програми на децата за реакция при бедствия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47