Милош Земан изрази силно задоволство от победата на Доналд Тръмп

Милош Земан
Снимка: БГНЕС

Чешкият президент Милош Земан изрази днес силно задоволство от победата на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединените щати, предаде Ройтерс.

Бих искал сърдечно да поздравя Доналд Тръмп. Аз, като един от малцината европейски политици, обявих публично подкрепата си за този кандидат, защото съм съгласен с мнението му за миграцията, както и за борбата с ислямския тероризъм, каза Земан на пресконференция в Пражкия замък:

Ценя публичното поведение на Доналд Тръмп. Той говори ясно, понякога грубо, но разбираемо и избягва това, което някои наричат политическа коректност, каза още Земан.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47