Емил Ботев: Земетресението в Гърция няма пряка връзка с евентуално развитие на сеизмичен процес у нас

Земетресението в Северна Гърция няма пряка връзка с евентуално развитие на сеизмичен процес в България. Вторичните трусове няма да бъдат усетени у нас, каза за "Хоризонт" проф. Емил Ботев, ръководител на департамент "Сеизмология" към Българската академия на науките:

Няма сериозни основания и опасения за такива притеснения, защото такова земетресение, каквото стана тази нощ в 01.20 часа през нощта, се случи преди десетина дни с магнитуд 4,9, а снощното беше с магнитуд 5,0. Нашите анализи показват, че последващите трусове не могат да доведат до много по-значимо земетресение, дори в района на Солунското огнище. Моето мнение е категорично, че няма пряка връзка с евентуално развитие на сеизмичен процес на територията на нашата страна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47