ДПС на консултации при президента за съставяне на правителство в настоящото Народно събрание

| обновено на 22.11.16 в 12:33
Снимка: Добромир Видев

Президентът Росен Плевнелиев провежда политически консултации с ДПС. На срещата при президента са председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатите Али Осман Имамов и Йордан Цонев. В началото Плевнелиев отново постави въпроса - има ли възможен формат за съставяне на правителство в настоящото Народно събрание.

Президентът и представителите на ДПС обсъждат работата на парламента преди евентуалното му разпускане, както и възможни дати за предсрочни избори:

Провеждам тези консултации и с голямата надежда, че ще положим усилия, така че политическата криза, в която страната навлезе с приемането на оставката на правителството на Бойко Борисов, да не прерасне в парламентарна криза. Конституцията ме задължава да действам по този начин, но и опитът, който натрупах през годините с не една подобна кризисна ситуация, ми помага, каза Плевнелиев.

По-късно днес президентът ще разговаря и с представителите на Реформаторския блок.

Утре са консултациите с Патриотичния франт и Българския демократичен център. В четвъртък на среща на "Дондуков" 2 ще са от АБВ и "Атака".

Миналата седмица и от ГЕРБ, и от БСП потвърдиха, че нямат намерение да формират нов кабинет в този парламент.

Държавният глава има среща днес и с македонския си колега Георге Иванов, който е на работно посещение у нас. Приоритет в диалога с Република Македония остава подписването на договор за добро съседство - документ, за който страната ни настоява от години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Карадайъ: В настоящия парламент няма възможност за друг кабинет

ДПС  е против съставянето и назначаването на служебно правителство от   Росен Плевнелиев . Според тях мандатът на настоящия президент е изчерпан. С лед консултациите при държавния глава лидерът на движението Мустафа Карадайъ поясни, че до..

публикувано на 22.11.16 в 13:43
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47