След консултациите при президента:

АБВ поиска бързо съставяне на служебно правителство

Позицията на АБВ е, че този парламент не може да излъчи ново правителство

| обновено на 24.11.16 в 12:41
Снимка: БГНЕС

АБВ настоява за бързо формиране на служебен кабинет. Това стана ясно след края на политическите консултации, които тричленна делегация на партията в състав Румен Петков, Михо Михов и Мариана Тодорова проведе с президента Росен Плевнелиев.

След края на разговорите заместник-председателят на партията Румен Петков заяви, че ще бъде лош знак, ако новоизбраният президент назначи ново служебно правителство.

Всичко останало е пиар мероприятие, защото тези, които декларират, че са готови да съставят нов кабинет, ще имат възможността да вземат мандата, да водят преговори пред Вас и чрез Вас пред българските граждани, ще покажат 8-10 мераклии за водачи на листи или за депутати като кандидати за министри и от това няма да последва нищо добро за обществото.

Позицията на АБВ е, че този парламент не може да излъчи ново правителство, след като основните партии в него - ГЕРБ БСП и ДПС вече заявиха, че няма да подкрепят и да участват при формирането на нов кабинет. 

Подходящият период за предсрочни парламентарни избори е края на март или началото на април, но този парламент не трябва да приема нова изборна уредба, смятат от АБВ.

Преди срещата с АБВ Росен Плевнелиев декларира:

М
оето категорично убеждение е, че трябва да направим всичко възможно това Народно събрание да продължи своята работа и аз ще положа всички усилия за това.


При държавния глава сега са представителите на "Атака", като с тази среща ще завършат политическите консултации с осемте парламентарно представени партии. Във вторник следващата седмица Росен Плевнелиев свиква извънреден Консултативен съвет за национална сигурност за изход от политическата криза.

Вчера на консултациите при президента 
Патриотичният фронт изрази готовност да приеме проучвателен мандат за съставяне на правителство с експертен профил, а от БДЦ-Народен съюз посочиха, че биха подкрепили такъв профил, но само ако има воля и сред останалите партии в Народното събрание. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47