Според партия "Атака" сегашният парламент може да излъчи правителство

Волен Сидеров: Вторник ще е решаващ ден

Снимка: БГНЕС

След политическите консултации при президента, лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова ГЕРБ да преосмисли решението си и да подкрепи нов кабинет в този парламент с мандат на Патриотичния фронт. Според партия "Атака" сегашният парламент може да излъчи правителство:

Аз предлагам на съпредседателите на Патриотичния фронт и на лидера на ГЕРБ да седнат и по мъжки и да поговорят. Така се решават нещата. Мъжки момчета сме ние, патриотите, по мъжки да седнем и да се каже ясно какви са отговорностите. Вторник ще бъде много важен ден, защото тогава, както разбирам, президентът Плевнелиев ще направи всички възможни усилия да убеди политическите сили в парламента да не разтурват това събрание.

"Атака" е против предложенията за промяна на избирателната система:

Промяната на избирателната система така, както се иска от този невалиден всъщност антиконституционен референдум, ще доведе до парламент, пълен с наркотрафиканти, криминални босове и какви ли не още типова. Тогава досегашните Народни събрания ще ви се струват просто цвета на нацията.

Президентът Росен Плевнелиев вече разговаря с представителите на АБВ, според които възможно най-бързо трябва да бъде формирано служебно правителство, тъй като 43-тото Народно събрание не може да излъчи ново правителство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47