От АПИ отрекоха катастрофите на АМ "Тракия" да са заради проблеми с мантинелата

Снимка: БГНЕС

Директорът на дирекцията за поддържане на инфраструктурата в Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Златев отрече причините за днешните смъртоносни катастрофи на магистрала "Тракия" при Вакарел да е проблеми с мантинелата: 
 
Ние монтираме вече огради, които са със съответстващ товар на последните европейски норми. Този виадукт, последната ограда, която е монтирана, е доста по-назад във времето. В никакъв случай не може това да е причина за инцидента. Основната причина е движение с несъобразена скорост, ниската видимост и мократа настилка на асфалта.

От "Пътна инфраструктура" предупредиха, че ограждението при Вакарел още не е монтирано. Но е обозначено.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тежка верижна катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел

Тежка верижна катастрофа затвори платното на автомагистрала „Тракия“ в посока София в района на Вакарел, съобщиха от полицията.  По първоначални данни ТИР и лек автомобил са паднали от виадукта. Загинал е мъж, а жена е в тежко състояние. Има и други..

публикувано на 25.11.16 в 08:22
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47