Кунева: РБ трябва да приеме мандат за правителство

Меглена Кунева
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева смята, че Реформаторският блок трябва да приеме мандат за правителство, ако президентът го връчи. По думите на Кунева, един отказ би бил неуместен: 

Дали ще реши да бъде към Реформаторския блок насочен третият мандат, за мене има много символичен смисъл.

Кунева смята за несериозно някой от досегашните министри да участват в правителство в рамките на настоящия парламент, защото вече са подали оставка.
Преди три дни президентът Росен Плевнелиев обяви, че с голяма степен на вероятност ще връчи третия мандат за правителство именно на Реформаторския блок. Преди това мандат ще получи БСП, но от партията вече декларираха, че ще го върнат. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47