Министерският съвет заседава извънредно за Хитрино

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет ще заседава извънредно, за да предприеме мерки за справяне с последиците от взрива в Хитрино. Днес трябва да се изясни какви суми ще бъдат отпуснати за възстановяване на селото.

Премиерът Бойко Борисов увери вчера, че ще бъдат осигурени средства за нови жилища на пострадалите. Част от тях вече получиха първоначална помощ от по 325 лева.

Вчера бе взето решение всяка от общините в Шуменска област да дари по пет хиляди лева. Кметът на Община Смядово Иванка Петрова, която е и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, е отправила апел към колегите си от цялата страна за подкрепа.

Българският червен кръст продължава набирането на дарения за Хитрино. Всички, които искат да помогнат, могат да изпратят есемеси на номер 1466. Стойността на всеки есемес е 1 лев без ДДС. На сайта на БЧК са посочени и банкови сметки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47