Росен Плевнелиев: Гласът на младите трябва да се чува навсякъде в държавата

Снимка: БГНЕС
Младежи от страната, президентът и екипът му обсъждаха предизвикателствата пред България в сложната вътрешнополитическа и международна среда. Техническият университет в София събра различни гледни точки по темата "Младежка визия за развитие на България". Инициативата се провежда за пета поредна година и е под патронажа на президента.

Целта е младите хора да участват при вземането на решения за развитието на България, посочи президентът Росен Плевнелиев:

Гласът на младите и на образованите българи трябва да се чува ясно и отчетливо навсякъде в държавата.
  
Кристиян Корелов от Стопанската академия в Свищов смята, че българското висше образование изостава:

Моята визия е висшето образование се подобри по някакъв начин чрез научно-изследователски проекти и работа с бизнеса, да може да подготвя кадрите още в самия университет, да не е нужна преквалификация в частния сектор, да може директно кадрите като завършат да се реализират.

Според Тодор Славев от УНСС сериозен проблем са политическите назначения в регулаторни и надзорни органи:

Нямам гаранции, че всъщност ръководителите на тези институции ще си изпълняват професионално работата, а те в някои случаи управляват милиарди. Моето предложение е да се създаде независим борд или комисия, която да прави преценка на професионалните качества и етични качества на кандидатите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47