Бойко Борисов няма да е премиер в кабинет с мандата на РБ

| обновено на 17.12.16 в 19:46
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ категорично няма да съставя кабинет с мандата на Реформаторския блок, заяви премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио. Като повтори тезата си, че ГЕРБ съставя правителство в свой мандат, Борисов каза, че смята за нормално всеки лидер на партия да поеме премиерския пост, за да носи политическата отговорност:

Единственото, което сме казали е, че ако се направи правителство с мандата на Реформаторския блок, подкрепен от Патриотичния фронт, ние сме длъжни да ги подкрепим. Това означава, че премиерът трябва да е техен, министрите трябва да са техни, отговорността трябва да е тяхна", заяви Бойко Борисов.  

По-късно на брифинг в Хитрино министър-председателят заяви:

Кабинет Борисов-3 може да има само при условие, че има мнозинство, избрано от народа, на ГЕРБ. Тогава той би могъл да бъде премиер.

Преди това, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов каза:
Премиерът Борисов няма да бъде номиниран за министър-председател за следващ кабинет. Бихме могли да подкрепим евентуален кабинет с мандат на Реформаторския блок, но нищо, повече като персонални имена, които биха могли да бъдат спрягани 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47