АМ "Тракия" е отворена от Зимница към Бургас и от Карнобат към София

| обновено на 31.12.16 в 16:50
Снимка: Радио Шумен

Движението от Зимница към Бургас вече може да се осъществява и по АМ "Тракия". Това съобщи за Хоризонт комисар Бойко Рановски, директор на Националната служба "Пътна полиция":

В момента е взето решение да се пусне движението пътен възел Зимница към Бургакс по автомагистрала Тракия, като контролирано отпред ще върви почистваща техника, ще има полицейско присъствие и ще се придвижат хората, които изчакваха до момента на пътния възел в посока Бургас. Също така е отворено движението от Карнобат по автомагистралата в посока София. Единствено за момента не е отворено движението от Бургас до Карнобат по магистралата

Затворен остава  пътят за Бургас през селата Саранско и Средец. Продължава разчистването на участъка от автомагистрала Тракия след пътен възел Зимница. Петолъчката- Айтос - Карнобат е отворен, но придвижването е затруднено заради големият брой автомобили. Другият алтернативен маршрут за Бургас е Елхово- Болярово- Средец- Бургас, но и там обстановката остава усложнена, тъй като от 4 часа вали без прекъсване.

През днешния ден около 250 души от Бургаско са евакуирани и настанени в близки населени места, съобщи по-рано пред "Хоризонт" Благородна Макева - заместник-директор на Главната дирекция Национална полиция. Ситуацията по пътищата в страната е усложнена, допълни тя:

Имаме няколко затворени маршрути. Обходният маршрут, който пуснахме между Ямбол - село Камчия - Средец и Бургас също е временно затворен. Причината е, че имаме аварирали три ТИР-а, които са край село Саранско и 5 в района на село Войника. На място са колегите от "Пътна полиция", както и колегите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В цялата територия на област Бургас е ограничено движението на тежкотоварни автомобили. По отношение на област Бургас имаме постъпващи сигнали, както и в пожарните служби, около 30, включително и за пожари, и за бедстващи граждани. Колегите на място с тежка техника, влекачи и пожарни автомобили се опитват да евакуират всички, които се налага.

През нощта близо 500  автомобила попаднаха в снежната блокада в югоизточната част на магистрала Тракия.

Направен е пробив за колоната от автомобили край с. Миролюбово и пътят към Айтос и Бургас вече е достъпен. Колите  са напуснали  мястото, където бяха блокирани от снощи, каза областният управител Вълчо Чолаков

Трасето, като бъде освободено от коли, поддържащата фирма ще изчисти пътя и ще го поддържа чист през цялата останала част на денонощието.

 Желателно е все още да не се използва този маршрут. Обходите от и за Бургас са през Средец и Елхово. Затворени са Айтоскят и Ришкият проходи. Десетки села в областта са без електроенергия. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала.  Проходът на републиката е изчистен до асфалт, съобщи областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.
В община Елена снежната покривка е над 80 сантиметра. Там автомобилите се движат само с вериги.

Пътниците от бързия влак София-Варна, който три часа претояваше на гара Люляково , вече са качени на друг влак и пътуват към морската столица. Това съобщиха от Министерсвото на транспорта. Причината за аварията е била повреда в локомотива

Продължава да е затворен и пътят Добрич - Албена.

Все още остават затворени автомагистрала Тракияслед пътен възел Зимница и пътната отсечка между  Петолъчката и Карнобат. Единственият алтернативен маршрут за Бургас в момента е пътят Елхово- Болярово- Средец- Бургас.

Двама души загинаха след  тежката катастрофа на пътя Симеоновград-Гълъбово  между турски ТИР и лек автомобил. Първоначално бе съобщено, че при катастрофата има един загинал.  Още един ранен е настанен в болница.  Пътят е затворен за оглед. Обходният маршрут е през Опан.

В Сливен вятърът спря и обстановката в региона постепенно се нормализира. Няма затворени пътища в областта. Пътят между връх Българка и Меча поляна посока Карандила е непроходим заради изоставен автомобил, който пречи на преминаване на снегопочистващата техника. Затворени към Бургас са пътят Петолъчката-Карнобат и АМ "Тракия“. От Областно пътно управление не препоръчват да се ползват обходни маршрути в тази посока.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стотици хора все още са блокирани в колите си между Бургас и Карнобат

Бедственото положение обявено в Бургаска област остава след часове на коли, блокирани заради катастрофи и снегонавявания. Стотици  все още са блокирани в колите си между Бургас и Карнобат .Ток няма в десетки села. Повече от 15 часа млади и възрастни са..

обновено на 31.12.16 в 13:10
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47