Р. Плевнелиев: България ще продължи да подкрепя силата на закона, а не на оръжията

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Независимо от предстоящите парламентарни избори, България ще продължи да бъде достоен член на Европейския съюз и доверен партньор в НАТО. Това заяви тази вечер пред дипломати президентът Росен Плевнелиев, като допълни, че страната ни ще подкрепя силата на закона, а не на оръжията. 
 
Пред дипломатите президентът определи  2016-а като силна година за България, в която страната ни е постигнала много в икономически и международен план.

През 2017-а  предизвикателствата няма да са по-малко, прогнозира държавният глава, като допълни, че на фона на международна нестабилност, проблеми с бежанците и терористични атаки, България е стабилна:
Независимо от идващите извънредни парламентарни избори в България, България ще продължи по избрания път. Ние ще допринесем за силно трансатлантическо сътрудничество.

И днес, когато в света и в Европа имаме едни държави, които вярват във върховенството и в закона, България е там. И едни други държави, които вярват във върховенството на геополитиката и на интересите - ние ще продължим да подкрепяме международния правов ред, силата на закона, а не на оръжията,
подчерта още президентът.

Росен Плевнелиев беше домакин на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани у нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47